Käkar lite lunch nu och väntar på mina bröd som bakas i ugnen.
Jag hatar verkligen allt vad frysmat heter och äter det aldrig, men jag som är en galning i thaimat fick smaka på jobbet av en kollega denna thaicuben och den är riktigt jäkla god! =D Nackdelen är nu att den alltid är slut i mataffären när jag kommer dit för jag äter bara den röda, red curry chicken med jasminris så det är bara dem andra äckliga kvar när jag kommer....Är väl fler än jag antagligen som finner denna delikat ;)
Kan ingen öppna en thaitakeaway här på landet? Jag skulle nog bli stammis där då ;)

Just nu bakas mina dundergoda fyllda lantbröd så det luktar mumma i hela köket! Detta är ett bröd som folk slåss om på midsommarafton varje år och som tar slut alldeles för snabbt och jag tänkte lägga ut receptet här så fler får njuta av släktslagsmål för det är ju lika kul varje gång det inträffar ;)

Mozzarellafyllda Lantbröd
15 g färskt jäst
3dl ljummet vatten
2msk olivolja
1msk honung
1msk flingsalt
2,5 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special
Fyllning per bröd:
1 pkt mozzarella
200g riven äkta parmesanost el. padano-ost
200g pepparsalami
1 näve röda coctailtomater
kryddgrönt, tex färsk basilika, rosmarin, timjan, oregano, salvia
lite svartpeppar + lite salt
Gör så här:
Smula jäst i en bunke, lös upp med vatten, olivolja,honung,flingsalt och kryddor.
Blanda i durummjölet och sedan vetemjölet lite i taget.
Jäs i bunke under duk i ca. 30min.
tryck ut degen i en rektangel, kavla ej!
Lägg på fyllningen , rulla ihop till en rulle och mjöla
sätt ugnen på 250 grader.
Lägg på plåt , jäs under duk i 30 min
ställ in i ugnen i mitten , sänk till 200 grader grädda i 20-25minuter.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar