Det blev dundergoda Jordnötssmörskakor och min goda fifirutor som är min mammas goda recept!
Så lite recept till dem som det börjar att rinna i mungiporna på ;)
Jordnötssmörkakor

3.5 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
125g osaltat smör i rumstemperatur
1.25 dl strösocker
1.25 dl råsocker
1 ägg
225g jordnötssmör med bitar ( Crunchy)
1 krm Salt
Gör så här:
Sikta ihop vetemjöl och bikarbonat i en bunke.
I en annan bunke vispar du smör, och dem 2 sockertyperna krämigt.
Rör i ägg, jordnötssmör och salt i mjölblandningen, avsluta med att blanda i smörkrämen och rör till en slät deg
Slå in degen i plastfolie och kyl den i minst 2 timmar, men helst över natten.
Värm ugnen på 150 grader
Forma degen till ca 3 cm stora bollar och lägg dem med 5 cm mellanrum på en plåt.
Tryck ut dem lätt med en gaffel som är doppad i vatten.
Grädda kakorna gyllene i ca 15- 20 minuter.
Låt dem svalna på galler!
Catherines Fifirutor
Ingredienser
4 ägg
6 dl socker
300g smält smör
9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
6 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl mjölk
Glasyr
150 g florsocker ( 2 ½ dl)
2tsk Vaniljsocker
1 ½tsk kakao
2 msk Smält smör
2 msk starkt kaffe
Gör så här:
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst
Sikta alla torra ingredienser ihop ner i ägg/sockerblandningen.
Rör försiktigt så inte luftbubblorna som vispats upp går sönder!
Lägg bakplåtspapper i en djup bakplåt och häll i smeten
In i ugnen 225 grader i 10-12 minuter
Glasyren görs genom att sikta dem torra ingredienserna i det varma smälta smöret/kaffet och röra tills det blir slätt och fint. Häll över kakan när kakan svalnat och strö på strössel eller kokos allt enligt smak och tycke ;)

Hoppas det smakar! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar