Maken sitter och ockuperar krysslådan så det fick bli antingen pilla naveln eller läsa en bok och då tyckte jag att jag hörde köket kalla på mig på avstånd.
Vi äter inte så mycket kakor, men jag bakar desto mer, mest för att jag tycker det är så roligt.
Det är väl nackdelen av att vara en skapande människa, har ett starkt behov av att just skapa hela tiden.
Är det inte med kameran, så sitter man och målar, skriver eller gör krukor eller just bakar.
I dag blir det cupcakes igen, mest för att det är så kul att pynta dem och att dem blir snygga att fota så jag kan kombinera flera av mina hobbys ;)
Köket ser ut som "kom och hjälp mig att dö" för tillfället...

Hade lite av en spritsningsolycka...=)
Fick för mig att hacka ner choklad i smeten, och när jag väl fyllt min sprits fick jag ta i för kung och fosterland pga att jag inte hackat dem tillräckligt fint...
Vilket resulterade i att spritsen åkte av och choklad exploderade över hela mig och mitt stackars kök..
Rocky var snabbt på plats för att hjälpa till att städa, och som tur var det ofarlig ljus choklad vilket är helt ofarligt för vovvar, så jag fick lite hjälp ;)
När det gäller något ätbart så är han snabb som blixten, den lille gynnaren =)
Här kommer föresten receptet på cupcakes:en!
Chokladcupcakes med nutellafyllning
1 25g rumsvarmt smör
1 dl kakao

3 dl mjöl
2 st stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokande vatten
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Nutella duo
Hackad choklad ( smaksak vilken sort, jag använder
mariannechoklad fazer)
50 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
5 dl Florsocker
Värm ugnen till 190 grader.
Rör ihop kakaon med det kokande vattnet i en liten skål.
Låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål.
Vispa smör och socker luftigt med en elvisp. Tillsätt
äggen, ett i taget,
och vispa till en jämn smet.
Tillsätt vaniljsockret och sedan mjölblandningen och vispa
samman. Tillsätt
kakaomixen och rör till en jämn smet. Hacka ner chokladen och
rör ner i smeten
Fyll varje muffinsform, börja med att fylla en bit, klicka
sedan ner nutellan och
fortsätt fyll upp smeten till 2/3 med smet och grädda i
ugnen 16-20 minuter.
Kontrollera med en tandpetare att muffinsen inte är kletig
inuti. Låt svalna.

Om man inte gillar philadelphiaost i kan man göra en vanlig
chokladsmörkräm till, det gör jag ibland , och då är det bara att röra
rumsvarmt smör, lite vatten och kakao, socker och vaniljsocker.
Tips!
När man ska hälla smeten i formarna använder jag alltid en Lékué Decopen Dekorsprits i silikon ( finns i välsorterade bakaffärer för ca 300:- ) Du kan även använda en vanlig sprits ;)


Att spritsa i formarna sparar tid och ger jämnare och finare bakverk,och man slipper en massa spill och därmed fula muffinsformar som blir fläckade av kletig smet på kanterna!

Just nu finns det jättesöta i 12-pack i färgerna rosa, ljusblå och limegrönt på rusta för 29 kronor!
Det roligaste med cupcakes är ju sedan garneringen! Använd din fantasi, det finns inga gränser vad man kan ha på, så släng på det du gillar eller tycker är fint!
Likadant är det ju med fyllningar i muffinsen, man slänger i det man själv gillar om det nu är bär, eller annat gott!
Likadant är det ju med fyllningar i muffinsen, man slänger i det man själv gillar om det nu är bär, eller annat gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar