Allt ska ju helst vara rumstempurerat och sedan blev det en lugn morgon med varm choklad och slöbläddrande i BLT:n till frukosten.
Lite midsommarväder ute idag, ena studen skiner solen och nästa gång jag kollar ut så är det övermulet.
Men idag när jag har inomhusaktiviteter för mig så spelar det ju inte någon jätteroll precis men jag tycker ju lite synd om Aftonbladet som inte får rätt som dem brukar ha med ryssvärme och allt =D
Vad får dem allt ifrån?
Snökanoner och rysslandsvärme...Regnmonsuner...Dödstyfoner...
Och allt drabbar stackars sverige =)
Kommer ihåg i vintras när dem sa att en snökanon skulle dra över landet och vi fick det hemskaste...var som någon pudrat lite florsocker på gräsmattan...hu då! Vill jag skratta så köper jag afton bladet, dem roar mig varje gång med sina hittapåhistorier..Idag var det stora nyheter med en man som åkt ur en karusell på tivoli...visade sig efter man läst hela artikeln att det var en stackars tivolianställd som snubblat och fått ett jack i huvudet...
Tur att tidningen är gratis så man slipper betala för sig på nätet =)
Just nu bakar jag iallafall solskensbullar som lite av en protest mot vädret där ute!
Detta är dunderlätta bullar att göra och dem är såå goda!
Tar lite tid bara eftersom det är flera olika jässtunder som dem ska ha, men det är det värt!
Så här kommer receptet på dem:

Ingredienser 24 st.
50 g jäst för söta degar
100 g smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
2 tsk kardemumma ( Kan uteslutas)
ca 9 dl vetemjöl ( Eller vetemjöl special )
Fyllning
2 dl marsán eller vaniljkräm
Pensling
Ägg
Garnering
50g smält smör
1½ dl strösocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
Låt blandningen bli fingervarm 37 grader. Häll den ljumna degvätskan över jästen och rör om så det löser sig.
2. Tillsätt salt, socker och ev kardemumma.
Mät mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen till litermåttet, tillsätt drygt 2/3 av mjölet.

Jäs under bakduk i ca 30 minuter tills degen blivit dubbel storlek.
4. Arbeta ihop degen på ett lätt mjölat bakbord och tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
5. Dela degen i 2 delar och rulla ut degen till en längd och dela längden i 12 delar.
Rulla till släta bullar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 15 minuter.
6. Häll vaniljkrämen i en spritspåse, gör en grop i mitten av varje bulle och fyll med kräm. Låt sedan bullarna jäsa i ytterligare 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
7. pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 5- 10 minuter.
Låt sedan bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddning penslas bullarna med smält smör och doppas i strösocker.
Snart kommer annat! Så håll till godo så länge!
Over and out!
Min regndans brukar funka också tycker jag. =D
SvaraRaderaJag visst väl att det var du som låg bakom det dåliga vädret! Och jag som tänkte ge dej en bulle...tar tillbaka den och äter upp den själv nu..mums! =D haha
Radera