Translate

torsdag 13 september 2012

Modelleringschoklad + cupcakes= Lööövvv

Nu är jag tillbaka efter några dagars paus pga av spöksjukdom.
För några år sedan opererade jag bort hela min gallblåsa eftersom jag fått gallsten och låg och skrek och väntade på döden hemma...;)
Ni som inte haft gallstensanfall kan skratta er lyckliga, är ungefär som om någon sliter tarmarna ur bröstet på dig när du är vaken...Nice!
Vad herr doktor inte sa förän efter operationen var att symptomen kommer man dras med resten av livet..
Du får prova dig fram till vad som kan ätas och inte ätas, och äter du nått som gallansomintefinns tycker om så hämnas han på dig genom att ge dig monstersmärta...
Man känner sig lite som en gammal soldat som fått sitt högerben bortamputerat men ändå har ont i tån...
Jaja, nog om det, just nu mår jag bra om något nervös eftersom min lille vovve verkar ha problem med strålen igen, och om så är fallet blir det att fixa kateter på honom ikväll.
Tur att man fått lära sig hur annars ska man åka akut till vetten.
Misstänker att han fått i sig nått nervhämande när han ätit gräs, så förhoppningsvis går det över annars blir det en tripp till Torbjörn på Veterinärstationen igen.
För att tänka på annat har jag haft mig en redig bakdag!
Cupcakes som är min favorit att baka har det blivit, fylld med underbara marabous jordgubbschoklad i stora bitar + vit/mörk nutella.
Till dekorering har jag av modellchoklad gjort en rosette, stora rosor och en miniros med blad.
Detta var riktigt kul och även lätt att göra smeten själv, krävdes bara rätt mycket tålamod för att få till blommorna, men jag är helnöjd med resultatet!
Var ju trots allt min 1:a gång =)

Recept på modellchoklad kommer här!

Rosa modellchoklad

200 g vit fin choklad
30 g vit sirap
74 g glykos
Några droppar färgmedel

Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad, var försiktig för vit choklad är värmekänslig!
Blanda sedan i sirapen och glykosen och se till att det blandas väl! Annars kan chokladen stelna och bli smulig!
Färga nu, eller dagen efter.
Jag gjorde det med en gång, men då får man vara försiktig med färgen för den blir väldigt intensiv!
Täck en skål med plastfolié och häll i smeten och ställ i kylen över natten.
Dagen efter får du knåda degen rejält för den är rätt hård.
Sedan är det bara att sätta igång skapandet! Bara din egna fantasi sätter gränserna!

Recept på Cupcake:sen finns redan här på min blogg, men denna gången hackade jag ju i lite jordgubbschoklad. Man tager vad man haver eller? =)
Nu ska jag ge mig på ett försök att göra macroons...
Misstänker att det kommer gå åt helvete för jag har hört att det är rätt svårt, men skam den som ger sig!
Vi gör ett försök iallafall =)
Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar