Idag tillagas en av makens favoriträtter, Flygande Jacob!
Det finns en uppsjö av olika recept på just flygande Jacob, och jag kan konstatera att mitt recept är det godaste =)
Eller mitt och mitt, detta receptet kommer från min älskade mamma och är en av få recept som jag hann lära mig av henne innan hon gick bort så jag nu kan föra detta vidare.
I nästan alla recept på Jacob så lägger man till sig av alla delar när man serverar, dock inte i detta.
Här gör man en stor gratäng där allt redan är blandat, och det viktigaste av allt, man vispar grädden hårt!
Jag har smakat på många och vanligast verkar vara att ha grädden lös.
Så nu till receptet!
Jag kommer inte att skriva hur mycket det ska vara av någon ingrediens, för precis som min mor höftar jag alltid, och det är ju trots allt en smaksak!
Detta behöver du:
* Kycklingfilé
* Jasminris
* Bananer
* Salta Jordnötter
* Vispgrädde
* Chilisås
* Bacon
* Salt och peppar
That´s it!
Gör nu så här!
1. Börja med att bryna filéerna i lite smör och salta och peppra dem efter tycke och smak. Själv har jag hittat en kanonkrydda från knorr som heter just kycklingkrydda som är perfekt!
2. In med kycklingarna i ugnen tills dem är perfekt tillagade och inte rosa inuti, och sedan skär du den i små bitar
3. Under tiden kokar du upp ris
4. Skala och skiva bananerna
5. Hacka baconen smått och knaperstek den.
6. Vispa grädden hårt och häll i chilisåsen och blanda så den blir fint rosa. Smaka av och kolla om det är rätt mängd i.
7.Ta fram en gratängform och varva ris, kyckling, bacon, banan och jordnötter.
8. Bred ut ett täcke av grädden över allt och in i ugnen i ca 200 grader i 15-20 minuter.
Nu dags att förtära denna otroligt goda men dock hemska kaloribomb!Är nog därför vi äter den så sällan trots att det är så jäkla gott!
Smaklig spis på er!
P.s Ha gärna gratängformen på en plåt, grädden kan svälla och rinna över! =)
Over and out
Ska testa det nån gång. =)
SvaraRaderaBra där Leffe! =D
haha leffe är trots allt en jävel i köket
Raderaja Leffe verkar vara en riktig jävel. =D
SvaraRadera