Translate

tisdag 28 januari 2014

Maries Peppriga Kyckling

Efter en dag ute i snön i nästan 2 timmar med bröderna fluff och min kära granne och för att inte tala om dem 1 ½ timma jag la på att skotta våran helvetes för stora garageinfart, så behöver man mer än varm choklad i magen för att bli varm i kroppen.
Just nu står middagen och puttrar på spisen och retar näsan med en doft av välkryddad kyckling och vitlök.
Tänkte dela med mig av mitt egna recept på min kryddiga kycklinggryta som är väldigt populär här hemma hos maken.
Inte för att det är ett bra betyg, han är nog den mest tacksamma man som finns att laga mat till, han tycker ta mig fasen att allt är gott.
Antingen betyder det att jag är en alldeles utmärkt kock eller så betyder det att han inte har några som helst smaklökar och min mat smakar dynga.
Eftersom jag annars brukar leva i en fantasivärld med rosa glasögon i högsta hugg så tänker jag även träda in där när det gäller min matlagning =)
Men , men, eftersom jag gillar att dela med mig av det mesta i livet så kommer ni även få ta del av detta receptet.

Maries Peppriga Kyckling

Ingredinser:

3 Kycklingfiléer
150g Champinjoner ( små)
1 gul lök
smör att steka i
2 dl lätt creme fraishe
grädde
Salt
Nystött 4-peppar ( Svart-vit-rosé-grön)
1 pressad solovitlök
1 äpple
1 banan eller 100g sockerärtor


Gör så här:

* Bryn kycklingen och krydda med kycklingkrydda eller liknande
* In i ugnen med kycklingen i ca 30 minuter tills den är färdig och inte rosa
* Skär champinjonerna i små klyftor, Hacka löken och riv vitlöken
* Stek svampen och löken tillsammans, när kycklingen är klar skär den i mindre bitar och blanda i med svampen.
* Stöt pepparn i en mortel
* Rör ner creme fraishe och grädde och krydda med den nystötta kryddan, smaka av , annars ta mer krydda. Rör ner vitlöken och äpplena och bananen eller sockerärtorna
* Låt koka några minuter

Servera med färsk pasta, ris funkar nog också!

Smaklig spis!

Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar