Translate

lördag 25 maj 2013

Varm smörgåstårta, kan det vara nått för era gommar?

Ja, ja, vet att jag inte har varit inne och skrivit nått på ett jäkla tag nu, men när man är med valp får ens normala liv stå lite vid sidan om och vänta =)
Nu har det sakta men säkert börjat gå tillbaka till det normala, Diezel varken bajsar eller kissar inne för tillfället så nu har jag då tid att skriva lite och ha lite misatid =)
Så då kör vi dagens middagstips för alla stressade där ute!
Varm smörgåstårta är en gammal klassiker i detta huset, den har några år på nacken, men den är löjligt enkel och löjligt god trots det skumma namnet som får en att tänka på just en varm smörgåstårta.
Det är inte så konstigt som det låter, inga fesvarma räkor eller ägghalvor som geggats i värmen av ugnen, jag lovar! =)

Detta är då vad ni behöver för att göra den:

1 paket Cocktailtomater
6 stycken Hönökakshalvor
1 paket Bacon
1 Purjolök
2x 2 dl Creme fraish med chili/paprikasmak ( Arlas)
Riven ost
Oregano

(Om du inte råkar ha den smaksatta creme fraishen går det utmärkt med vanlig naturell som du kryddar med socker, salt, peppar, cayennepeppar, ketchup och chilisås)

Gör så här:

* Skär bacon och hacka purjolöken som du sedan steker.
* Blanda ihop med creme fraishen i en skål.
* Lägg 2 av bröden så dem bildar en rund kaka på en plåt som du klätt med bakplåtspapper
*Smeta ut över bröden och bygg lager genom att varva som en tårta
* På sista plattan bred ut den sista av röran, strö över osten  och lägg på dem skurna cocktailtomaterna och krydda på med oreganon.
* Sen in i ugnen i ca 175-200 grader i ca 20 minuter, eller tills osten fått fin gyllene färg

Färdig att servera med en liten sallad till!

Smaklig spis på er! Over and out!


1 kommentar: